Medové perníčky z žitné mouky
K Vánocům patří tradičně perníčky. Jeden takový recept by tady byl. Chutnější perníčky jste ještě nejedli.
Co budete potřebovat: 800g žitné celozrné mouky(BIO Harmonie), 4 vejce, 250g rostlinného tuku, 8 lžic medu, 300g třtinového cukru, 1 perníkové koření, citronová kůra, 1 lžíce jedlé sody, 100g mletých ořechů. Všechny suroviny smícháme dohromady a připravíme těsto, které necháme 1-2 dny odpočívat při pokojové teplotě. Uložené těsto vyválíme na válu na tloušťku 4 mm a vykrajujeme z něj různé tvary, které klademe na vymazaný plech nebo pečící papír. Perníčky před pečením potřeme ušlehaným vejcem a pečeme při teplotě cca 180°C. Upečené, vychladlé perníčky můžeme namáčet v čokoládě nebo zdobit sněhem z bílků a cukru.
Dobrou chuť